מיכאל גבור, משרד עורכי דין גישור ונוטריון
דיני משפחה וירושה, חדלות פירעון וממשקים ביניהם
פרופיל חברה
שנת הקמה: | 2005 |
תחום: | דיני משפחה וירושה, חדלות פירעון וממשקים ביניהם |
כתובת: | רחוב מפ"י 5, (מתחם סוהו), א.ת. חדש, נתניה |
טלפון: | 077-4662767 |
דוא"ל: | [email protected] |
אתר החברה: | http:/www.gabor-law.com |
מנהלים
-
עו"ד מיכאל גבור
שותף מייסד עו"ד בישראל וסוליסיטור בבריטניה
מיכאל גבור, משרד עורכי דין גישור ונוטריון
עוד על מיכאל גבור
מיכאל גבור
אודות מיכאל גבור, משרד עורכי דין גישור ונוטריון
מיכאל גבור, משרד עורכי דין, גישור ונוטריון הינו משרד מוביל העוסק בתחומי דיני המשפחה והירושה ובאספקטים נלווים הקשורים לחדלות הפירעון של התא המשפחתי לקראת פירוקו. המשרד עוסק גם בתחום דיני חדלות פירעון על היבטיו השונים, תוך שעו"ד מיכאל גבור משמש כנאמן בהליכי חדלות פירעון מטעם הממונה על הליכי חדלות הפירעון במחוז חיפה.
המשרד מעניק שירותים משפטיים בכל הקשור לניהול הליכי גירושין, בית הדין הרבני לרבות גביית הכתובה או פטור ממנה מדור ספציפי, שלום בית, הסדרי שהות, מזונות לרבות מזונות ידב"צ, רכוש (לרבות פירוק שיתוף) חלוקת רכוש עם דגש על חלוקת רכוש פנסיוני, אופציות ומניות, אחריות הורית וניכור הורי, ידועים בציבור, אלימות במשפחה וצווי הגנה, תביעות נזיקיות במשפחה, גירושין בדור השלישי, ניהול הליכי בוררות גישור והסכמים בין בנ"ז. כמו כן מקבל המשרד מינויים על ידי ביהמ"ש כבעל תפקיד בענייני משפחה כמנהע"ז; כונס; אפוטרופוס ממונה.
בנוסף עוסק המשרד בגיבוש הסכמים במשפחה וגביית מזונות בין אם בהליכי הוצאה לפועל ובין במסגרת חדלות פירעון, תוך ידע וניהול הליכים בין הממשקים של דיני חדלות פירעון לדיני משפחה.
למשרד אף ידע לגביית מזונות אל מול הרשות בחו"ל וגביית מזונות בישראל ע"פ פס"ד שניתן מחוץ לתחום השיפוט - בחו"ל.
המשרד מעניק ייעוץ בעיקר לנושים (לרבות זוכות לפי פס"ד למזונות כנגד חייבים בהליכי חדלות פירעון) במסגרת הליכי חדלות פירעון מאחר ועו"ד גבור הינו נאמן בהליכי חדלות פירעון מטעם הממונה על הליכי חדלות הפירעון, והידע בשני התחומים מאפשר טיפול מיטבי בממשקים בין שני התחומים. כמו כן עוסק המשרד בהכנת ייפוי כוח מתמשכים וחלופות למוסד האפוטרופסות הוותיק.
הממשק שבין דיני חדלות הפירעון ודיני המשפחה
המשרד מעניק שירותים משפטיים בקשת הרחבה של עולם דיני המשפחה וגם מעבר לה, ועוסק בממשק שבין דיני חדלות הפירעון ודיני המשפחה – תחום נישתי ייחודי והינו פועל יוצא מהניסיון בשני התחומים כאמור לעיל.
לעו"ד גבור ניסיון רב בתחום זה הכולל את השלכות חדלות הפירעון על פירוק התא המשפחתי לרבות משמעות חלוקת הנכסים ודיני המזונות בין החייב בהליכי חדלות הפירעון, לבין בן הזוג האחר התובע בהליך משפחה תוך ראייה כוללת של השלכת חדלות הפירעון על המשפחה בכללותה.
אמינות, מקצועיות, נגישות וזמינות
משרדו של עו"ד מיכאל גבור חרט על דגלו עקרונות של אמינות, מקצועיות, נגישות וזמינות לכל לקוח, תוך בניית אסטרטגיה משפטית התפורה לכל מקרה משפטי נדרש.
ניסיונו הרב של עו"ד גבור לצד בקיאותו העצומה בתחומים לעיל מביאים לתוצאה מיטבית עבור לקוחות המשרד, ולמעשה תיקי המשרד מתפרסמים לא אחת בספרי משפט שונים, בכתבות בעיתונים ובמאמרים אשר פורסמו על ידי המשרד לרבות בכל הקשור לממשק בין דיני המשפחה לדיני חדלות הפירעון.
בע"מ 3984/15, פס"ד הלכת התביעה העצמאית בעניין מזונות קטינים הנחשב לדגל בראש המחנה
דוגמא להישגיו המרשימים של המשרד ניתן לראות בתקדים אותו השיג עו"ד גבור בעניין זכות תביעה עצמאית של קטינה למזונות (בע"מ 3984/15). עניינו של התיק באם לילדה בת 3 שהגישה תביעה לבימ"ש לקביעת אבהות.
ביהמ"ש קבע מי אביה וחייבו בתשלום מזונות. במרוצת השנים האם והילדה הגיעו להסכם עם האב שהן יוותרו לו על כל המזונות אם יכיר בילדה ויהיה איתה בקשר. האב חתם על ההסכם אך הפר אותו ולא שמר על קשר. באמצעות עו"ד מיכאל גבור, הגישה הקטינה תביעה עצמאית נגד האבא. תביעה זו שהתגלגלה לפתחו של בית המשפט העליון (לאחר קבלתה בערכאה הדיונית ודחייתה בביהמ"ש המחוזי) התקבלה בגלגול שלישי (תוך קבלת ערעור האם על פסיקת ביהמ"ש המחוזי) ונחשבת כיום לדגל בראש המחנה ומחייבת בתי משפט למשפחה ובתי משפט מחוזיים.
תיקים נבחרים לרבות תיקים מהשנה החולפת
תביעה שהוגשה במקור למזונות כנגד אב אשר אבהותו לא הוכרה בעת הלידה - בין גבר ואישה שהביאו ילד לעולם נחתם הסכם בעבר בו ציינה האם כי היא מעוניינת אך רק במעורבותו של האב בחיי הילד ולא תתבע ממנו מזונות, בייחוד לאור היותו אזרח זר. ביהמ"ש לענייני משפחה דחה את הדברים ופסק מזונות לקטין בטענה כי ענייני ההורים והאינטרסים שלהם נסוגים מטובתו של הקטין בקבלת דמי המזונות. האב הגיש ערעור על פס"ד אשר התקבל וביהמ"ש המחוזי קבע כי לאור נושא ההסתמכות של האב על ההסכם בינו לבין האם ונושא שמירת הקשר בין האב לקטין, הרי שאין מקום לפסיקת מזונות. בערעור אותו הגיש המשרד בשמה של האם לביהמ"ש העליון נקבעה ההלכה המחייבת ולפיה קטין לא יהיה מחויב בכל הסכם בין ההורים ולא יהיה כבול לו – תוך שביהמ"ש העליון העלה על נס חשיבות שמירה על עיקרון טובת הקטין תוך ששאר האינטרסים נדחים מפניו. לאחר הערעור בגלגול שלישי מדובר בהלכה מחייבת לכל דבר ועניין פרי עטו של ביהמ"ש העליון.
הקשחת עמדת בתי המשפט לביטול הסכם גירושין - תביעה לביטול הסכם גירושין בגין חוסר סבירות נטענת. הבעל הגיש תביעה לביטול הסכם גירושין בטענה כי ההסכם אינו סביר וכי כאשר חתם עליו עשה כן ללא הבנה של כל ההשלכות (שכן חיובי המזונות הינם לעד ע"פ ההסכם) וזאת אל מול העובדה כי כלל נכסי בן הזוג הועברו לבעל. ביהמ"ש דחה את התביעה וחייב בהוצאות שכן דחה את הטענה אודות חוסר כדאיות כלכלית של העסקה וציין לצד זאת כי לא ניתן לבטל את ההסכם באופן חלקי בגין "אי כדאיות" של העסקה. פס"ד הוביל לנקיטת הליכי חדלות פירעון כנגד הבעל אשר איפשרו את הברחת הנכסים לרעייתו החדשה.
ערעור בנושא "ניכור הורי" או סרבנות קשר לגיטימית - המשרד הגיש ערעור על החלטת ביהמ"ש לענייני משפחה אשר סירב לאפשר להיות אם אפוטרופסית בלעדית לאור טענות בדבר "ניכור הורי" נטען של ההורה האחר. ביהמ"ש לענייני משפחה סבר כי אין לאפשר אפוט' בלעדית שכן הילדים מנוכרים מהאב ועצם מתן האפוטרופסות הבלעדית תחזק את אי הקשר שבין הצדדים ותנצחיו. בערעור אשר הוגש על ידי המשרד התהפכה הקערה וביהמ"ש המחוזי הבדיל בין סרבנות קשר לגיטימית של הילדים לבין ניכור והתווה אבני דרך לבדיקתו של מושג "הניכור ההורי".
גלרית תמונות
דירוגים
בנוסף אולי יעניין אותך
-
משפט
מוכרים מוצרים באונליין? אלה הטעויות שכדאי להימנע מהן
בעידן ה- e-commerce עסקים רבים מתמקדים בפן הטכנולוגי והשיווקי, אך מזניחים את ההיבטים המשפטיים הקריטיים שעלולים להוביל לתביעות ייצוגיות ונזקים כלכליים
מוכרים מוצרים באונליין? אלה הטעויות שכדאי להימנע מהן
-
משפט
מס יסף על רווחים ממכירת דירות מגורים: צדק חברתי או פגיעה במשפרי הדיור
הטלת המס יכולה לתרום לאיזון חברתי הולם יותר, אך עלולה להרתיע בעלי נכסים ממכירה ולהקטין את היצע הדירות. כדי לצמצם את ההשפעות השליליות של המהלך, יש לנקוט צעדים שיביאו לאיזון בריא יותר בשוק הנדל"ן
מס יסף על רווחים ממכירת דירות מגורים: צדק חברתי או פגיעה במשפרי הדיור