דונה חברה להנדסה ובנין

יזמות וביצוע נדל"ן

אייקון פרופיל

פרופיל חברה

שנת הקמה: 1991
תחום: יזמות וביצוע נדל"ן
כתובת: בנין דונה 1 - שדרות דם המכבים 38, ת.ד 235 מודיעין, 7171102
טלפון: 02-5484000
פקס: 02-5484004
דוא"ל: [email protected]
אתר החברה: https://www.dona.co.il/
Facebook: לחץ לצפייה
אייקון הנהלה

מנהלים

  • שלום שי

    שלום שי

    יו"ר ובעלים – קבוצת דונה

    דונה חברה להנדסה ובנין

    עוד על שלום שי

    שלום שי
  • אילנית שי פרבר

    אילנית שי פרבר

    יו"ר דונה שי נכסים

    דונה חברה להנדסה ובנין

    עוד על אילנית שי פרבר

    אילנית שי פרבר
  • אוהד סבן

    אוהד סבן

    סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי – קבוצת דונה

    דונה חברה להנדסה ובנין

    עוד על אוהד סבן

    אוהד סבן
  • תמי שחר

    תמי שחר

    מנכ"ל - דונה דום

    דונה חברה להנדסה ובנין

  • יעל בן עמי

    יעל בן עמי

    מנכ"לית תאגיד עובדים בענף הבנין

    דונה חברה להנדסה ובנין

    עוד על יעל בן עמי

    יעל בן עמי
  • אילן בן יאיר

    אילן בן יאיר

    סמנכ"ל כספים

    דונה חברה להנדסה ובנין

    עוד על אילן בן יאיר

    אילן בן יאיר
  • נתי מרבל

    נתי מרבל

    סמנכ"ל נכסים ופיתוח עסקי – דונה שי נכסים

    דונה חברה להנדסה ובנין

    עוד על נתי מרבל

    נתי מרבל
אייקון אודות

אודות דונה חברה להנדסה ובנין

דונה היא חברה יזמית וקבלנית בתחום הנדל"ן, בעלת הסיווג הגבוה ביותר הניתן לחברות קבלניות על ידי משרד הבינוי והשיכון. דונה ממוקמת בצמרת קבוצות הנדל"ן הגדולות בישראל ופועלת לכל אורך התהליך, משלב רכישת קרקעות ומכרז, דרך ייזום ותכנון הפרויקטים וכלה בביצוע, מסירה, בדק ושירות לקוחות. החברה נוסדה בשנת 1991 על ידי המהנדס שלום שי, קבלן ויזם בעל ידע מקצועי וניסיון רב של עשרות שנים בענף הבניה, והעומדים בראשה כיום הם שלום ורעייתו נטלה. מאז הקמתה, זכתה החברה במכרזים לבניית יחידות דיור בפרויקטים ביישובים רבים ברחבי הארץ ובהם מודיעין, אשדוד, אשקלון, תל אביב, ירושלים, ראש העין, פתח תקווה, חריש, עפולה, קרית גת ועוד.
דונה בנתה ובונה מגוון פרויקטים, הכוללים אלפי יחידות דיור למגורים, מרכזים מסחריים, בנייני משרדים ומבני ציבור. שכונות המגורים והמבנים של חברת דונה מפארים ערים וישובים רבים בארץ ובעולם. עם ניסיון של למעלה מ-30 שנה ואיכות בניה ברמה הגבוהה והבטוחה ביותר, דונה תכננה ובנתה עד היום כ-16,000 יח"ד בכל רחבי הארץ.
מר שלום שי זכה בתואר "איש השנה בענף הנדל"ן" במסגרת "טקס פרסי הנדל"ן" של Duns 100 לשנת 2022, על פועלו רב השנים ותרומתו לבניין ישראל.

חברה שפונה לכולם

דונה חרטה על דגלה לבנות דירות למגורים באיכות גבוהה וברמות מחיר נוחות ומגוונות. כל ישראלי יוכל למצוא את הפרויקט המתאים ביותר עבורו, במחיר הוגן. החברה בונה ומשווקת דירות בכל רחבי הארץ, מעפולה בצפון ועד אשקלון בדרום ומעסיקה את מיטב המתכננים, המהנדסים ובעלי המקצוע במטרה לבנות דירות בתכנון איכותי ופרקטי, ולתת מענה מיטבי לצרכי הלקוח. עובדי החברה גאים ביכולתם לתת יחס אישי וחם לכל לקוח, תוך מתן תשומת לב מירבית, ליווי הדייר במשך השנים והקפדה על שירות מעולה. דונה מוכרת בזכות האווירה המשפחתית והנעימה ממנה נהנים לקוחותיה, אמינותה, מקצועיותה ואיכות הבניה ללא פשרות, תוך עמידתה בלוחות זמנים. יעידו על כך עשרות אלפי לקוחותיה המרוצים לאורך השנים.

איתנות פיננסית

דונה היא חברה משכנת בעלת גב כלכלי איתן, הנהנית מצמיחה כלכלית מתמדת הודות לסגנון הניהול הסולידי המאפיין אותה. החברה שומרת על רמות מינוף מינימליות ביותר והונה העצמי הגבוה מקנה ללקוחותיה שקט נפשי ביודעם כי יש להם כתובת וביטחון לכל אורך הדרך. בשנת 2020 מכרה דונה 1,219 יח"ד עם תמורה של כ-1.7 מיליארד ₪. בשנת 2021 מכרה דונה 1,565 יח"ד, כמות יוצאת דופן, עם תמורה של כ-2.5 מיליארד ₪.

אג'יליות בעולם הבנייה

דונה פועלת אמנם בעולם הבנייה המסורתי, אך היא פועלת בשיטה אג'ילית מתקדמת המאפשרת לה לזהות ולהתאים את עצמה למגמות החדשות בשוק הבנייה. בשל כך, הייתה דונה בין החברות הראשונות שזיהו את מסלול "מחיר למשתכן" כדבר הבא בתחום והיא בנתה ובונה עד היום דירות רבות במסלול זה. כמו כן, דונה היטיבה לזהות מבעוד מועד את הביקושים העזים לדירות להשכרה והיא נחשבת למובילה ארצית גם בפרויקטים מסוג "דירה להשכיר", עם אלפי יח"ד להשכרה ארוכת טווח. תחום נוסף אליו נכנסה החברה לאחרונה הוא ההתחדשות העירונית והיא נמצאת כעת במספר משאים ומתנים עם נציגויות דיירים ויזמים, לאורכה ולרוחבה של ישראל.

מבנה הקבוצה

קבוצת דונה מורכבת מהחברה העיקרית: "דונה חברה להנדסה ובנין בע"מ", המבצעת פרויקטים למגורים למכירה בשוק החופשי ובמסגרת תכנית מחיר למשתכן, וכן מארבע חברות בנות: דונה שי נכסים - חברה המרכזת את הנדל"ן המסחרי של הקבוצה בכל רחבי הארץ; דונה דום – חברה יזמית ומבצעת המרכזת את כל הדירות המושכרות בבעלות הקבוצה ובונה עבור החברה הממשלתית "דירה להשכיר"; "קל חן אחזקות" - חברה לניהול נכסים מסחריים ושטחים משותפים ו"דור עמל" - חברת כח אדם המספקת עובדים זרים לענף הבנייה הישראלי. בשנת 2012 החלה דונה בפעילות בינלאומית באירופה, בעיקר ברומניה ובגיאורגיה. בין מיזמי הבנייה שלה ניתן להזכיר את פרויקט הבניה המרשים "ארמון דונה" בטביליסי, בירת גאורגיה.

פרויקטים בולטים מהעת האחרונה

נכון להיום, בונה דונה ומבצעת כ-5,000 יחידות דיור בו זמנית, גם עבור מכירה בשוק החופשי וגם עבור מכרזי שכירות ארוכת טווח. בין היתר, בונה כעת החברה 2,170 יחידות דיור בשכונת מורשת במודיעין (החברה בנתה עד היום את כמות הדירות החדשות הגדולה ביותר בעיר המבוקשת). 1,080 יחידות דיור בשכונת פסגות אפק בראש העין, 1,700 יחידות דיור בשכונת כרמי גת בקרית גת, 1,680 יחידות דיור בחריש ו-102 יחידות דיור בפרוייקט "דונה הדרים שוהם". בימים אלו, מקימה החברה את פרוייקט "דונה אקסקלוסיב" - מגורי יוקרה ברמת בית שמש א', פרויקט "דונה TOP" ברמלה ופרויקט בשכונת פסגת זאב בירושלים, אשר יכיל 247 יחידות דיור ומסחר, על תוואי הרכבת הקלה. בנוסף, בונה החברה מספר פרויקטים עבור השכרה לטווח ארוך- בין היתר באשדוד ובאשקלון.

התחדשות עירונית

לצד התמחותה בבנייה על קרקעות פנויות, חברת דונה הרחיבה לאחרונה את פעילותה גם להתחדשות עירונית. דונה מביאה עימה לתחום חשוב זה את ניסיונה בתכנון, ביצוע ומסירה של אלפי יחידות דיור בכל רחבי הארץ, יציבות פיננסית משמעותית וכמובן טיפול אישי ברצונות של כל דייר ודיירת. זרוע ההתחדשות העירונית של חברת דונה עוסקת באיתור, תכנון ורישוי של מתחמי התחדשות עירונית ברחבי הארץ, תוך סיוע להתארגנות הדיירים וליווי צמוד מתחילת ההתקשרות ועד לקבלת מפתח לדירה החדשה. פעילות החברה בתחום זה מתאפיינת בשקיפות מלאה מול בעלי הזכויות לאורך הפרויקט, יחס אישי, התאמת פתרון מיטבי לכל דייר ודיירת וכתובת אחת לתכנון, ביצוע ואכלוס, הכל תחת קורת גג אחת. פרויקטי התחדשות עירונית של דונה הם בסטנדרט בנייה מתקדם ובמפרט עשיר. לאחרונה גייסה דונה לשורותיה כמנהל מחלקת התחדשות עירונית את עמית פוני קרוניש, לשעבר ראש מנהלת ההתחדשות העירונית בעיריית ירושלים.

אייקון פרוייקטים

פרוייקטים

בנוסף אולי יעניין אותך