פויירינג, משרד עורכי דין
רשלנות רפואית
פרופיל חברה
שנת הקמה: | 2002 |
תחום: | רשלנות רפואית |
כתובת: | שדרות שז״ר 31א׳, (בית השקמה / בית פריזמה), באר שבע כתובת נוספות לפגישות בתיאום מראש: רח' הארבעה 28 (מגדלי הארבעה), תל אביב |
טלפון: | 08-3733010 |
פקס: | 08-3733020 |
דוא"ל: | [email protected] |
אתר החברה: | http://www.sf-law.co.il |
מנהלים
-
עו"ד וד"ר לרפואה שי פויירינג
מייסד ובעלים
פויירינג, משרד עורכי דין
אודות פויירינג, משרד עורכי דין
פויירינג, משרד עורכי דין הינו משרד מוביל המתמחה ברשלנות רפואית על כל היבטיה עם דגש מעמיק על רשלנות בתחומי המיילדות והגנטיקה. המשרד הוקם בשנת 2002 על ידי עו"ד וד"ר (לרפואה) שי פויירינג והוא מתייחד בעובדה כי הוא מייצג אך ורק תובעים, קרי חולים או בני משפחות של חולים התובעים את המערכת הרפואית. המשרד מעניק את שירותיו בפריסה ארצית, ומלבד משרדיו הראשיים בבאר שבע, הוא מעניק שירות גם בתל אביב וחיפה. צוות המשרד מאמין כי ניהול תביעת רשלנות רפואית מחייב מיומנות מיוחדת וגאה להעניק שירות מיומן ואחראי בכל פנייה.
רופא שהחליט להיות לפה עבור חולים שחוו רשלנות רפואית
טרם הקמת המשרד שימש עו"ד פויירינג במשך 8 שנים כרופא מתמחה במחלקה לניתוחי לב במרכז הרפואי סורוקה (בוגר לימודי רפואה באוניברסיטת בן גוריון משנת 1990). במקביל להתמחותו סיים את לימודי המשפטים ועם תום תקופה זו החליט מתוך תחושת שליחות ותובנות אישיות להיות לפה עבור חולים אשר חוו רשלנות רפואית. המשרד בהובלתו מקפיד לברור את התיקים אותם הוא מייצג בפינצטה, וזאת אך ורק במקרים בהם הוא מבין כי הנזק שנגרם התרחש מטיפול רפואי, שניתן באופן בלתי סביר או חסר זהירות. או אז ימליץ הצוות על פנייה לערכאות משפטיות.
בנוסף לעיסוקו השוטף במשרד, עו״ד פויירינג משמש כמרצה מן החוץ באוניברסיטת בן גוריון בתחום המשפט הרפואי בכלל, וניהול סיכונים ברפואה בפרט. הוא חבר באגודה הישראלית לרפואה ומשפט, חבר בפורום הנזיקין של לשכת עורכי הדין בישראל ובתת הוועדה לענייני רשלנות רפואית. עו״ד פויירינג מוזמן תדירות להרצות במסגרות שונות בפני עורכי דין, רופאים ואנשי צוות רפואה בנושא הרשלנות הרפואית.
כמו כן מוזמן כמומחה בתחום הרשלנות הרפואית, להשתתף בפאנלים מקצועיים, תוכניות טלוויזיה, להופיע בפני ועדות הכנסת השונות העוסקות ברשלנות רפואית, ומפעם לפעם אף כותב בנושאים אלו פרשנות בעיתונות. כמו כן הוא מדריך בהתנדבות ביד ושם בנושא רפואה ושואה, ומדריך משלחות לפולין מטעם יד ושם. בעבר שימש כחבר בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין במחוז הדרום.
משרד שהוא בית
לאורך השנים קנה לו המשרד מוניטין כאוטוריטה משפטית בתחום הרשלנות הרפואית ונכון להיום הוא מונה ארבעה עורכי דין, ביניהם רופאים לשעבר ואחיות לשעבר, העוסקים באופן בלעדי בתיקי רשלנות רפואית. נוכח העובדה כי תיקי רשלנות רפואית הינם תיקי הנמשכים זמן רב יחסית, המשרד שם דגש עמוק על ליווי הלקוחות בשעתם הקשה תוך יחסי אנוש מעולים, הקשבה והכלה רגשית. הלקוחות המגיעים למשרד זוכים לאווירה משפחתית חמה, והמשרד אף מעוצב בסגנון של בית חם ומזמין.
ייצוג בוועדות בדיקה
לצד התביעה הנזיקית המתנהלת בפני בית משפט, במקרים מתאימים, מוצא המשרד לנכון לפנות גם למשרד הבריאות, בדרישה שתוקם "ועדת בדיקה" על מנת לבחון את נאותות הטיפול. היה ונציב קבילות הציבור במשרד הבריאות נענה לדרישה זו מוקמת ועדת בדיקה החוקרת את אירועי הטיפול הרפואי. הנציב ממנה לשם כך כחברים בוועדה רופאים שמומחיותם נדרשת לחקר האירוע הרפואי הספציפי וכן חבר בוועדה עורך דין מטעם משרד הבריאות. הוועדה מזמנת את המעורבים (החולה, בני משפחתו וכן את אנשי הצוות הרפואי שנטלו חלק בטיפול) להופיע בפניה. לאחר סיום השימועים הוועדה מגיעה לכלל מסקנות ביחס לטיב הטיפול שניתן. את ממצאיה ומסקנותיה מעבירה הוועדה לידי החולה וכן לידי הצוות הרפואי. במקרים חמורים במיוחד שולל שר הבריאות את רישיון הרופא הנתבע, לעיתים אף לצמיתות.
עם השנים יזם המשרד את הקמתן של עשרות ועדות בדיקה, בין היתר במקרים הבאים: אישה שנפטרה מזיהום יומיים לאחר ניתוח להסרת גוש שפיר מכף הרגל; אישה ששותקה בשתי רגליה בשל איחור באבחון גוש שפיר בעמוד השדרה; פטירת חולה בחדר רנטגן בעקבות הזרקת חומר הרדמה שגרם לדיכוי נשימתי; התאבדות שאירעה משום שקופת החולים סירבה לאשר רכישת תרופות שהומלצו בשחרור מאישפוז, ועוד ועוד.
תיקים בולטים נוספים
אבחון טרום לידתי כושל של מחלה גנטית שהייתה ידועה במשפחה – בית המשפט פסק לתובעים את אחד הסכומים הגבוהים ביותר שנפסקו בישראל (למעלה מ-14 מיליון שקלים) בשל טעות באבחון גנטי אשר הביאה ללידת תינוקת עם מחלה תורשתית נדירה.
לידת ילד עם מחלת עור גנטית נדירה וקשה ביותר – קופת חולים שילמה כ-7.5 מיליון ₪ לזוג הורים לאחר שבית המשפט קבע כי רופאיה התרשלו באבחון ובייעוץ הגנטי במהלך ההיריון וכתוצאה מכך נולד להורים תינוק הסובל ממחלת עור גנטית נדירה וקשה ביותר.
שחרור מוקדם של יילוד לביתו ללא מתן הסברים נדרשים הובילו לפגיעה מוחית נרחבת – בית המשפט פסק לתובעים פיצוי של למעלה מ-4 מיליון שקלים לאחר שהוכח כי היילוד שוחרר לביתו מבלי שניתנו להוריו הסברים מספקים בדבר הנקת התינוק. כך אירע שהתינוק לא הוזן כהלכה עד שלבסוף סבל מהיפוגליקמיה חמורה שהובילה לנזק מוחי נרחב לצמיתות.
רשלנות בהליך טיפולי פוריות הובילה ללידת ילד עם שיתוק מוחין – בית המשפט פסק לזוג הורים המשתייכים לעדה החרדית סכום של כ-12 מיליון שקלים לאחר שלאם התובע הוחזרו שלושה עוברים במהלך טיפולי פוריות מבלי כל סיבה רפואית לעשות כן ומבלי להזהיר על הצורך האפשרי לבצע דילול במידה וכל העוברים ייקלטו. כך אירע ששלושת העוברים נקלטו ובהמשך נולדו בשבוע מוקדם כשהם פגים. אחד היילודים נותר עם שיתוק מוחין לצמיתות כתוצאה מהפגות.
הליך ניתוח רשלני הותיר את התובעת כשהיא מצב סיעודי מוחלט – על פי פסיקת בית המשפט, שילמה המדינה סכום של למעלה מ-3 מיליון שקלים לתובעת אשר נותרה במצב סיעודי מוחלט לאחר שבוצע בה ניתוח ראש בצורה רשלנית ביותר ומבלי ביצוע הכנה מתאימה לניתוח.
התעלמות רשלנית מבדיקת מעבדה חריגה שהעידה על קיומו של סרטן בערמונית - תביעה בגין טיפול לקוי בסרטן - תוצאה חריגה ומדאיגה של בדיקת דם לאיתור סרטן הערמונית לא דווחה לחולה ולא טופלה ורק כעבור 10 חודשים, ולאחר שהתפשטות הגידול אצלו כבר הייתה כה נרחבת עד שלא ניתן היה לתת לו טיפול, התגלה שהוא סובל מסרטן הערמונית. החולה נפטר מהמחלה לאחר שנתיים.
גלרית תמונות
דירוגים
בנוסף אולי יעניין אותך
-
נדל"ן
האם פרוייקטים של התחדשות עירונית זקוקים להתערבות מעשית של רגולציה חיצונית לפרויקט
או שיש לתת לכוחות השוק לעשות את שלהם ולהסתפק בהכוונה והנחיה.
האם פרוייקטים של התחדשות עירונית זקוקים להתערבות מעשית של רגולציה חיצונית לפרויקט